LÄKARVÄGEN 4, BRASTAD     0523 - 480 90     info@brastadtandvard.se          

Vill du få vitare tänder?


Missfärgningar på tänderna kan bero på olika saker. En del missfärgningar som sitter ytligt kan man ofta få bort med en rengöring hos vår tandhygienist. Sitter missfärgningen djupare i tanden så behöver man använda blekningsmedel som antingen innehåller karbamidperoxid (består till viss del av väteperoxid) eller väteperoxid. Båda ämnena fungerar lika bra och skickar in syrgasmolekyler in i tanden som kan bryta upp missfärgningsmolekylerna. Vi andvänder oss av olika metoder för att bleka tänder.  Hur länge resultatet håller beror på hur din livstil ser ut, om man ex. dricker mycket kaffe/the, röker eller äter mediciner som kan ge missfärgningar. Tillsammans med dig så bestämmer vi vilken metod som kommer att ge dina tänder det bästa resultatet. Innan en blekning så måste tänderna genomgå en mindre undersökning för att säkerställa att tänderna är friska nog för att kunna behandlas.

Blekning med individuellt framtagen skena

Den kanske mest vanliga metoden att använda vid blekning är individuella
blekskenor. Tillsammans med skenorna använder man ett skonsamt blekmedel som ljusar upp tänderna under 1-2 veckors tid beroende på hur mycket ljusare man vill att tänderna ska bli. Skenorna kan man sen spara ifall man vill bleka tänderna någon mer gång i framtiden.


PRIS: 1750:- för en käke exkl undersökning

Blekning med Brilliant Smiles Whiteningevo strips

Ett smidigt sätt att bleka sina tänder är att använda färdiga blekningsremsor. Dessa sätts enkelt fast på tänderna en gång om dagen och som får sitta kvar i 2 timmar. Remsorna syns knappt och fungerar därför utmärkt att använda under dagen, dock kan man inte äta eller dricka när remsorna sitter på plats. I paketet ingår en 14-dagars behandling.


PRIS: 995:- exkl undersökning