0523-480 90

Hej kära ögonbrynskunder!


Jag har valt att på obestämd tid inte ta emot några bokningar som rör ögonbrynstatueringar. Detta beror på att tiden inte räcker till och jag behöver lägga mer fokus på mitt arbete som tandhygienist och verksamhetsansvarig i Brastad Tandvård. 

Hälsningar Ida

Ögonbrynstatuering
< microblading & microshading >


Ögonbrynstatuering med 3D-teknik passar dig som vill ha mer ifyllda bryn, som känner att det saknas strån och vill ha mer definierade ögonbryn. 

Tekniken vi använder kallas för "microblading"  och då används inte tatueringsmaskin utan ett mycket tunt och fint manuellt verktyg som liknar en penna, där man ristar in ett strå i taget i huden och fyller med färg. Detta skapar ett mycket naturligt resultat. Man behöver inte raka bort sina egna bryn utan snarare så skapar de egna brynen tillsammans med tatueringen ett ännu finare resultat. Det går också att fylla brynen med en "skugga" mellan stråna om man önskar ett resultat som liknar ett mer sminkat ögonbryn, detta kallas för "microshading".


Första besöket tar ca 2 timmar och vi börjar med att mäta och rita formen för de nya brynen. 4-6 veckor efter din allra första behandling så kommer du tillbaka för ett återbesök där eventuella ojämnheter rättas till och färg fylls i där det behövs. 


Man brukar säga att resultatet av en ögonbrynstatuering håller 1-3 år beroende på hudtyp och pigmenten i tatueringen försvinner succesivt. Det kan dock ta många år innan allt pigment bleknat bort och det är inte heller helt säkert att allt pigment försvinner. Därför ska man se en ögonbrynstatuering som något man behöver fylla på med jämna mellanrum beroende på hur snabbt de olika färgpigmenten försvinner. För en del kan det också vara så att med tiden så flyter pigmenten ut lite i huden vilket gör att stråna inte blir lika definierade som när de var nygjorda, resultatet blir då ett mer skuggat bryn.


Eftersom en ögonbrynstatuering sitter mycket ytligt i huden jämfört med en tatuering på kroppen, så gör behandlingen inte ont. Så vanligtvis behövs ingen bedövning men om du vill så kan du själv lägga på ett tjockt lager Emla/Tapin, som är en salva och finns på apotek. Täck salvan med plastfolie (viktigt, annars tar inte huden upp bedövningen) en timme innan ditt besök. Låt salvan sitta på när du kommer till oss.

Så här kan det se ut  före, direkt efter behandling och efter tatueringen läkt klart.

Efter behandlingen

  • Direkt efter behandlingen kan man uppleva att brynen ser mörka och markerade ut men färgen bleknar något när tatueringen läkt (ca 7-10 dagar). Därefter kommer det att se mer naturligt ut men färgen behöver fortfarande tid på sig att framträda ordentligt. Först efter 4 veckor kan man se slutresultatet.

  • Efter behandlingen ska du i tre dagar applicera vaselin, som du får med dig efter besöket, morgon och kväll. Vid behov kan man under de första 24h badda försiktigt men en lätt fuktad bomullspad om det vätskar från tatueringen.

  • Under 7 dagar efter behandlingen ska du undvika att svettas mycket i ansiktet, stark sol/solarium och inte bada i pool eller basta.  

  • Efter ca 2-3 dagar så har tunna skyddande skorpor bildats över tatueringen. Dessa börjar sedan att falla av och efter ca 7-10 dagar så är skorporna borta. MYCKET VIKTIGT att man inte pillar bort de tunna skorporna som bildas över tatueringen, de ska lossna av sig själva. Undvik också vatten direkt på brynen tills dess att alla skorporna ramlat av.


Det är viktigt att komma ihåg att alla läker olika och det går inte att garantera att allt pigment läker in i huden. Det är därför extra viktigt att man följer eftervårdsråden noga så att man ökar chanserna för få ett så fint resultat som möjligt.

Viktigt att tänka på innan ditt besök:


  • Vi hjälper dig att skapa en form på brynen som passar ditt ansikte. Innan vi börjar tatuera så får du vara med och se su att du tycker om den form som vi ritat ut. Fundera gärna på om du har några speciella önskemål när det kommer till ögonbrynens form. 

  • Sola inte ansiktet 24h innan besöket.

  • Om du har lätt för att blöda eller äter blodförtunnande medicin så är en tatuering inte lämpligt i ditt fall. Undvik kosttilskott som ökar blödningsbenägenheten (ex omega 3) en vecka innan ditt besök. En ökad blödningsbenägenhet ökar risken för att färgen på brynen inte fastnar i huden.

Priser

Helt nya bryn (återbesök efter 4-6 veckor ingår) - 3895:-   
Påfyllning inom 3-6 månader - 895:-
Påfyllning 6-12 månader - 1595:-
Påfyllning efter 12 månader - 2595:-


Om det gått så lång tid att din tatuering är helt borta så behöver du boka ett besök för helt nya bryn.


Har du har en tatuering gjord på en annan klinik/salong så är du varmt välkommen till oss för fortsatt underhåll av dina bryn. 


Bilderna ovan är tagna direkt före och efter behandling. 


Följ oss på facebook och Instagram för att se mer bilder från våra behandlingar.