Ögonbrynstatuering med 3D-teknik


Ögonbrynstatuering med 3D-teknik passar dig som vill ha mer ifyllda bryn, som känner att det saknas strån och vill ha mer definierade ögonbryn. 

Tekniken vi använder kallas för "microblading"  och då används inte tatueringsmaskin utan ett mycket tunt och fint manuellt verktyg som liknar en penna, där man ristar in ett strå i taget i huden och fyller med färg. Detta skapar ett mycket naturligt resultat. Man behöver inte raka bort sina egna bryn utan snarare så skapar de egna brynen tillsammans med tatueringen ett ännu finare resultat. 


Första besöket tar ca 2 timmar och vi börjar med att mäta och rita formen för de nya brynen. 4-6 veckor efter din allra första behandling så kommer du tillbaka för ett återbesök där eventuella ojämnheter rättas till och färg fylls i där det behövs. 


En ögonbrynstatuering håller 1-3 år beroende på hudtyp. Vi rekommenderar att man fyller i sina bryn var 1-1,5 år för bästa resultat.


Man måste räkna med lite smärta när man gör en tatuering. Vanligtvis behövs ingen bedövning men om du vill så kan du själv lägga på ett tjockt lager Emla/Tapin, som är en salva och finns på apotek. Täck salvan med plastfolie (viktigt, annars tar inte huden upp bedövningen) en timme innan ditt besök. Låt salvan sitta på när du kommer till oss.

Efter behandlingen

  • Direkt efter behandlingen kan man uppleva att brynen ser mörka och markerade ut men färgen bleknar något när tatueringen läkt (ca 7-10 dagar). Därefter kommer det att se mer naturligt ut. Efter 4 veckor kan man se slutresultatet.

  • Efter behandlingen ska du i tre dagar applicera vaselin, som du får med dig efter besöket, morgon och kväll. 

  • Under 7 dagar efter behandlingen ska du undvika att svettas mycket i ansiktet, stark sol/solarium och inte bada i pool eller basta.  

  • Efter ca 2-3 dagar så har tunna skyddande skorpor bildats över tatueringen. Dessa börjar sedan att falla av och efter ca 7-10 dagar så är skorporna borta. MYCKET VIKTIGT att man inte pillar bort de tunna skorporna som bildas över tatueringen, de ska lossna av sig själva. Undvik också vatten direkt på brynen tills dess att alla skorporna ramlat av. 


Viktigt att tänka på innan ditt besök:


  • Vi hjälper dig att skapa en form på brynen som passar ditt ansikte. Fundera gärna på om du har några speciella önskemål när det kommer till ögonbrynens form. Du får gärna ta med dig en bild på ett par ögonryn som du gillar.

  • Sola inte ansiktet 24h innan besöket.

  • Om du har lätt för att blöda eller äter blodförtunnande medicin så är en tatuering inte lämpligt i ditt fall. Undvik kosttilskott som ökar blödningsbenägenheten (ex omega 3) en vecka innan ditt besök. En ökad blödningsbenägenhet ökar risken för att färgen på brynen inte fastnar i huden.

Priser

Helt nya bryn (återbesök efter 4-6 veckor ingår) - 3895:-   
Återbesök inom 3 månader - 695:-
Påfyllning inom 6 månader - 895:-
Påfyllning 6-12 månader - 1595:-
Påfyllning efter 12 månader - 2595:-


Om det gått så lång tid att din tatuering är helt, eller nästan helt borta så behöver du boka ett besök för helt nya bryn.


Har du har en tatuering gjord på en annan klinik/salong så är du varmt välkommen till oss för fortsatt underhåll av dina bryn.